Bygdeband i Långlöt

Bygdeband är en rikstäckande föreningsdriven databas för lokalhistoriskt material för Internet. Arkivet är öppet för alla som vill söka i materialet. Bygdeband är uppbyggt efter platser, exempelvis städer, byar, hus eller torp. Till platserna finns personer, bilder, ljudfiler eller andra filer och dokument knutna.

Långlöts hembygdsförening har varit ansluten till Bygdeband sedan 2015. Sedan dess har vi lagt in mer än 2500 dokument, främst bilder, på databasen. Den största delen av materialet är från arbetet med vår prisbelönta sockenbok "Långlöt i bild -i vardag och fest", bland annat det material som inte fick plats i boken.

De flesta bilderna ligger under socknens byar och därefter under byns gårdar och andra fastigheter. Det finns även rubriker som Kyrka, Skola, Stationsbyggnader och Naturområden. Dessutom finns det några "Bildgallerier", där bland annat skolbilder kommer finnas. Byarna Folkeslunda, Långlötsmosse, Långlöts by och Åstad börjar bli klara. Vi fortsätter med de resterande efterhand.

Skicka gärna in bilder eller annat material som ni tycker bör finnas med i databasen och som inte kom med i sockenboken. Bygdeband är ett ständigt pågående projekt men samtidigt ett verktyg för att ge information till hembygdsforskare, släktforskare och intresserade om vad hembygdsföreningen vet om bygden.

Adressen till Långlöt på Bygdeband är: www.bygdeband.se/plats/417865/sverige/kalmar-lan/borgholm/langlot

Då du kommit in på sidan "Långlöt församling" ser du alla bilder från församlingen om du klickar på "Visa fler bilder och dokument". Vill du se en enskild fastighets bilder kan du klicka på en by, exempelvis Långlötsmosse och sedan till exempel:

Långlötsmosse 1:18 - Ernst Wilhelm Nilsson
Klicka sedan på en bild på EW Nilsson och sedan på länken (namnet) under bilden: Ernst Wilhelm Nilsson
Då ser du hela Nilssons familj samt alla bilder på EW.

Kontakta oss om du upptäcker fel eller vill hjälpa till att identifiera personer och platser som vi inte klarat av.

Birger Ohlson - bo@bizon.se
Gullan Olsson - go@bizon.se
Gösta Jansson - gosta.jansson@telia.com

Bygdeband i Långlöt

Vägvisaren i Långlöt

Copyright © Birger Ohlson Bizon 2019

Foto från Långlöt i bild i
Tidningen Släkthistoria